KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Ložnice po rekonstrukci se šatní skříní
Ložnice po rekonstrukci se šatní skříní

Číst dále v Blogu:

Plánujete rekonstrukci ložnice? Promyslete své kroky a nezapomeňte na detaily

> Blog > Plánujete rekonstrukci ložnice? Promyslete své kroky a nezapomeňte na detaily

Rozhodli jste se proměnit svou ložnici a pustit se do rekonstrukce? Ať už to chcete vzít od základů včetně podlahy a zdí, nebo jen vyměnit nábytek, než začnete změny realizovat, svůj postup si nejprve dobře promyslete a vše si co nejpodrobněji rozvrhněte. Klíčový je nejen celkový design, ale také barvy, materiály a doplňky, které do své ložnice budete vybírat.

Myslete na vhodné osvětlení i barvy

Plán rekonstrukce ložnice by měl zohledňovat i takové faktory, jako je osvětlení a výběr vhodných barev a materiálů. V ložnici lidé často čtou, proto potřebují dostatek kvalitního světla, které by zároveň nemělo příliš rušit při relaxaci. Zvolené materiály a barvy by měly být příjemné pro oko a působit harmonicky.

Mezi vhodné materiály patří dřevo, přírodní textilie a kvalitní koberce. Z barev působí uklidňujícím dojmem pastelové a neutrální tóny. Naopak energické a živé prostředí vytvoří například modrá, zelená či červená. Výraznější barvy dodejte do místnosti raději pomocí různých a snadno vyměnitelných dekorací.

Jakou vybrat do ložnice podlahu?

Podlaha je důležitou součástí každé místnosti a ani ložnice není výjimkou. Vybírejte ji tak, aby se vám hodila k nábytku, zároveň byla funkční a snadno se udržovala. Oblíbenou krytinou je nyní vinyl a dřevo, do módy se opět vrací také koberce.

Vhodně zvolený styl udělá divy

Design ložnice výrazně ovlivňuje to, jak se v ní cítíte. Důležitý je kvalitní nábytek od komody na uložení drobností, přes noční stolky, šatní skříň až po kvalitní pevnou postel se zdravotní matrací. Pečlivě vybírejte i lůžkoviny.

Při výběru a organizaci nábytku dávejte pozor na to, aby bylo vše dobře uspořádáno a nic vám nebránilo v pohodlném pohybu po ložnici.

Výsledkem větších či menších změn ve vaší ložnici by měla být příjemná a zároveň praktická místnost splňující všechny vaše požadavky a přání. S dobrým plánováním a výběrem správných prvků poskytne maximální pohodlí a pozitivně tak ovlivní i kvalitu vašeho spánku.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více