KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Dřevěná designová kuchyně
Dřevěná designová kuchyně

Číst dále v Blogu:

Dřevo v interiéru nikdy nevyjde z módy. Jaké barvy momentálně letí?

> Blog > Dřevo v interiéru nikdy nevyjde z módy. Jaké barvy momentálně letí?

Dřevo je tradiční, krásný a stále moderní materiál pro každý interiér. Ať už měkké nebo tvrdé, rozmanitost dřeva v barvách, vzorech a texturách potěší vkus každého a zdůrazní styl bytového designu.

Které barvy dřeva jsou nyní trendy? Podívejte se na pár nápadů, které vám mohou být inspirací pro tvorbu moderního domova.

Nejoblíbenější druhy dřeva v interiéru

V žebříčku oblíbenosti jednoznačně vede bukové dřevo. Má typicky světle hnědou barvu a dodává domovu teplo a jas. Pro podlahy, nábytek či dveře se často využívá další oblíbenec – dub – se svou šedobílou až šedohnědou barvou. Populární je i třešeň. Má načervenalou barvu a nábytek nebo dekorace z ní působí luxusním dojmem, vyjde vás ale také dráž. Na výrobu kuchyňské linky, ale například i dveří, oken či dekorací se často používá olše. Její dřevo je narůžovělé až červenohnědě. Pro své teplé a na pohled příjemné tóny se hodí i do dětského pokoje.

Bohaté hnědé odstíny přináší do interiéru ořechové dřevo. Nábytek z něj vypadá fantasticky a je aktuálně trendy. I u ořechu počítejte s vyšší cenou. Javorové dřevo seženete v měkké a tvrdé verzi a požadovaného barevného odstínu lehce dosáhnete obarvením, protože jinak má javor světlou barvu. Hodí se na podlahy i nábytek a patří mezi levnější.

Pokud byste chtěli něco exotického, sáhněte po červeném mahagonu nebo medově zlatém teaku. Jde o odolné a krásně vypadající dřeviny. Dodávají domovu exkluzivní a drahý vzhled.

Jak vkusně kombinovat barvy dřeva?

Jednotlivé dřeviny byste měli vhodně nakombinovat. Dobře spolu působí třešeň, mahagon či bílý ořech. Barevnou souhru vykouzlí i jasan, javor, topol a borovice. Univerzální je ořech, který se hodí k teplým i chladným tónům. Kombinujte bez obav tmavé a světlé dřevo různých povrchových úprav, pokud dodržíte výše zmíněné spojení dřevin. Pozor na příliš mnoho dekorů a odlišných barev či naprosté vynechání kontrastů.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více