KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Ložnice ve francouzském stylu
Ložnice ve francouzském stylu

Číst dále v Blogu:

Jak si zařídit ložnici ve stylu francouzského venkova?

> Blog > Jak si zařídit ložnici ve stylu francouzského venkova?

Hledáte inspiraci pro zařízení své ložnice? Milujete romantiku, eleganci a chcete, aby z místnosti vyzařovala pohoda? Pak je tím pravým stylem pro vás francouzský venkov. Jaké jsou jeho charakteristické prvky a jak je vhodně přenést do svého domova?

Styl francouzského venkova je typický pro krajinu kolem Provence a Bretaně. Jeho nejvýraznějšími prvky jsou přírodní materiály, květinové vzory a dřevo v kombinaci s kovem. Dokonale se hodí do ložnice, která má být klidná a harmonická. Jak na samotné zařizování?

Základem jsou pastelové barvy

Při rekonstrukci ložnice myslete na barevnost stěn. Barvy určují celkový ráz místnosti a dotváří vytoužený francouzský styl bydlení. K docílení té pravé atmosféry sáhněte po bílé, šedé, béžové či krémové a nakombinujte ji se žlutou, růžovou, fialovou, zelenou nebo modrou v pastelových odstínech. Vhodné jsou i tapety s květinovým dekorem či zvířecími vzory.

Nábytek dle francouzského venkova

Nábytek ve francouzském stylu je často zdobený rytinami, květinovými vzory a kovovými doplňky. Charakteristická je pro něj bílá barva, pastelové odstíny a zejména patina. Postel má být nízká a elegantní s dřevěným či kovovým rámem. Ložnici zútulní i křesla, čalouněné židle nebo elegantní sofa.

Francouzský venkovský styl charakterizují květiny

Důležitým prvkem jsou textilie. K barvě postele vyberte vhodné povlečení a další dekorace. Hodí se především jemné barvy a vzory, jako jsou drobné kytičky a světlé pastelové barvy. Květinové vzory jsou ideální na záclony, ale i přehozy, polštářky či závěsy. Báječně vypadají dohromady s výšivkou, krajkou či volánky.

Pohrajte si i s detaily

Ložnici ve stylu francouzského venkova dolaďte vhodnými doplňky. Atmosféru skvěle podtrhnou starožitné rámy na obrazy, kovové svícny, vintage hodiny, sušené i živé kytice v keramických vázách. V tomto ohledu se držte zvolené kombinace barev a nemíchejte jich příliš mnoho dohromady. Prostor by působil chaoticky.

Venkovský francouzský styl i v jiné části domu

Byla by škoda využít kouzlo francouzského stylu jen v ložnici. Ideální je sjednotit styl celého domu či bytu a vytvořit si tak kousek Francie jen pro sebe. Když budete procházet domem, budete se cítit jako v Provence. Jak toho docílíte? Atmosféru podtrhnou vázy s rozkvetlou levandulí, bílý nábytek i jiné prvky, které tuto oblast vystihují. I při plánování kuchyně můžete provence styl zakombinovat. Podívejte se na naší realizaci kuchyně ve francouzském stylu a načerpejte inspiraci pro tu vaši.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více