KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Malý obývací pokoj v paneláku
Malý obývací pokoj v paneláku

Číst dále v Blogu:

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

> Blog > Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Obývací pokoj v panelákovém bytě bývá často menší, proto je potřeba promyslet každý kout. Důležité je vybrat vhodný nábytek na míru a doplňky, které prostor opticky zvětší.

Volba vhodného nábytku

Základem je pohodlná sedací souprava. V menším obývacím pokoji se nejlépe uplatní rohová sedací souprava, která poskytne dostatek místa k sezení a zároveň nezabere moc prostoru. Dobrou volbou jsou také výklopné sedací soupravy nebo sedací vaky.

 

K sedací soupravě zvolte nízký konferenční stolek. Pokud máte v obýváku prostor, umístěte sem i poličku nebo skříňku na uložení knih, dekorací či audiovizuální techniky.

 

Využití světlých barev

Světlé barvy interiér vizuálně zvětšují. Proto na stěny zvolte světle šedou, béžovou nebo bílou. Tmavé odstíny použijte jen na doplňky. Bílý nábytek působí vzdušně. Lze ho však snadno kombinovat s barevnými doplňky, kobercem či dřevěnými prvky. Příkladem vzdušných odstínů a barevných kombinací, může být žluto-bílá kuchyň. Žlutá barva se nese celým bytem a je hlavním prvkem interiéru.

 

Jak zařídit úzký obývací pokoj? Pomůžou vám zrcadla a okna

Dalšími pomocníky při vizuálním zvětšení prostoru jsou zrcadla a velká okna. Umístěte zrcadlo naproti oknu či dveřím, opticky tak prostor zdvojnásobíte. Pokud jste teprve ve fázi projektu, myslete na velká okna, která i malý prostor udělají vzdušnějším.

 

Multifunkční a úložný nábytek

V prostorově nevelkých místnostech oceníte multifunkční nábytek: rozkládací sedací soupravy, stolky s úložným prostorem, skříně, komody nebo poličky se zásuvkami. Uskladníte do nich nepotřebné věci a prostor bude vypadat uklizenější.

 

Investujte do nábytku na míru: především v malém prostoru lze díky zakázkovému nábytku využít každý koutek a nemusíte tak dělat žádné kompromisy.

 

Vsaďte na minimalismus
Při zvažování, jak zařídit obývák v malém bytě v paneláku, se vám vyplatí sázka na jednoduchost. Vyberte jen několik základních solitérních kusů nábytku do obývacího pokoje a doplňte je o pár dekorací. Minimalistické pojetí vizuálně prostor rozšíří.

 

Kuchyň spojená s obývákem

Spojení kuchyně s obývákem je dnes moderní a oblíbený způsob, jak získat větší a otevřenější prostor nejen pro setkávání s nejbližšími. Máte-li dosud obě místnosti oddělené a dispozice bytu vám umožňují větší stavební zásahy, zvažte odstranění příčky mezi kuchyní a obývacím pokojem.

A jak následně malý obývací pokoj spojený s kuchyní zařídit? Myslete na to, že estetika obou místností by měla být jednotná. Ujistěte se, že styl nábytku a dekorace je konzistentní v obou prostorech. Držte se také ideálně jednotných barev a jejich kombinací, což vám pomůže obě části plynule propojit. Jednotlivé zóny – jídelní, odpočinkovou, pracovní apod. – můžete snadno definovat pomocí různých kusů nábytku, jako je například sedací souprava či prostorová police na knihy.

Jak zařídit obývák v malém bytě v paneláku? Hlavně funkčně!

I v malém panelákovém obýváku lze vytvořit útulný obytný prostor. Stačí vsadit na vhodný nábytek, světlé barvy, zrcadla a správnou organizaci prostoru. Dejte si záležet na každém detailu a uvidíte, jak se i stísněný pokoj promění. Nejen u obývacího pokoje, ale též u kuchyně by se mělo přemýšlet nad její funkčností. Zvlášť pokud se jedná o malou kuchyň. V tomto případě je potřebné navrhnout skříňky, pracovní desku, osvětlení, dřez či jiné vybavení kuchyně tak, aby byla plně k dispozici. Jak vyřešit kuchyň na malém prostoru? Přečtěte si náš článek, který přináší několik tipů.

 

Pokud potřebujete poradit s konkrétním návrhem, jak zrekonstruovat byt či pouze jednu z místností v bytě, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme proměnit váš obývací pokoj a celý byt v útulné prostředí.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více
Žlutá kuchyně se zabudovanými spotřebiči

Jak vybrat spotřebiče do kuchyně? S ohledem na finance a svoje potřeby

Více