KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Číst dále v Blogu:

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

> Blog > Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Není domov jako domov. Zařídit místnosti podle katalogu nestačí. Víte, jak vtisknout punc domova místu, kde žijete? Přinášíme několik tipů, jak si doma vykouzlit pocit pohody…

Srdcem domova je útulný obývací pokoj

V obývacím pokoji trávíme většinu času. I proto si dejte záležet na výběru nábytku do obývacího pokoje a dekorací. Zvolte pohodlný nábytek z přírodních materiálů, jako je masivní dřevo či proutí. Teplé přehozy, polštářky a deky dotvoří pocit pohody. Jako dekorace poslouží fotografie, květiny, mušle, kameny či aromatické svíčky.

Ani ložnice by neměla zůstat stranou

I když v této místnosti trávíme čas především spánkem, mělo by nám tu být dobře. Proto si dejte záležet s výběrem kvalitní postele a příjemného povlečení a celkově nábytku do ložnice. Měkké koberce či předložky u postele vás potěší především ráno, když se vám nechce z vyhřáté peřiny. Na nočních stolcích oceníte tlumené lampičky. Fotografie blízkých nebo drobné oblíbené předměty dodají ložnici osobitost a vám se bude hned lépe vstávat i usínat. I výběr kvalitní a správně uspořádané šatní skříně je při zařizování ložnice důležitý faktor.

Aby vám chutnalo: útulná kuchyně s jídelnou

Právě kuchyně bývá nejfrekventovanějším místem v celém bytě. Snídáme tu, obědváme, večeříme, hostíme návštěvy a mnohdy i řešíme důležité věci. I proto v kuchyni vytvořte jídelní zónu s pohodlnými židlemi a dostatečně velkým jídelním stolem. Byliny a květiny na okně či poličce prospějí nejen vám, ale i celé kuchyni. Výrazné doplňky jako hrnečky, utěrky či chňapky dotvoří pocit domova.

Ani koupelna nemusí působit chladně

Obložení dlaždičkami nemusí působit vždy zcela útulně, přesto se i v koupelně můžete cítit příjemně. Pomůže vám aromalampička s éterickými oleji, ale i květiny. Jen vybírejte takové, které mají rády vlhké prostředí.

Jak na dětský pokoj? Hlavně hravě!

V dětském pokoji ocení především jeho malí obyvatelé veselé tapety, polštářky a přehozy. Police a poličky poslouží na ukládání hraček a knížek. U postýlky nesmí chybět lampička či noční světýlko. Nábytek do dětského pokoje vybírejte tak, aby hrál barvami. Dekor vybírejte podle přání dítěte. Je libo dinosaury, jednorožce, nebo vláčky? Splňte mu jeho přání, přeci jen to je jeho místnost, ve které se má cítit co nejlépe.

Myslete na všechny místnosti: útulná chodba i kancelář

Některé místnosti jsou často neprávem opomíjené. Přitom právě chodba je prostor, který nás při příchodů do bytu či domu vítá. Proto bychom dekoraci a nábytek do předsíně neměli dávat na druhou kolej. Určitě zde oceníte misku na klíče a další drobnosti. Zrcadlo se hodí pro kontrolu před odchodem a věšák či polička poslouží na odkládání bund a bot. Květina v rohu chodby vnese do prostoru trochu života.

A co domácí kancelář? Tady hraje prim pohodlná židle. I sem se hodí květiny, které pročistí vzduch a zlepší koncentraci. Drobné osobní předměty jako kalendář či fotografie rodiny prostor zútulní. A nástěnka se postará o to, abyste na nic nezapomněli. Nábytek do pracovny volte i podle úložného prostoru, abyste měli kam dát šanony papírů, tiskárnu, lampičku a jiné potřeby pro vaší práci.

Tak co, dokážete si představit svůj dům jako útulné hnízdečko? Stačí pár dobře zvolených doplňků a kvalitní nábytek v každé místnosti a vaše bydlení získá ten správný nádech.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více
Žlutá kuchyně se zabudovanými spotřebiči

Jak vybrat spotřebiče do kuchyně? S ohledem na finance a svoje potřeby

Více