KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

obývací pokoj s kuchyní
obývací pokoj s kuchyní

Číst dále v Blogu:

Obývák s ložnicí v jednom? Kvalitní spánek můžete mít i v omezeném prostoru

> Blog > Obývák s ložnicí v jednom? Kvalitní spánek můžete mít i v omezeném prostoru

Nic neobvyklého ani zvláštního – rodiče přenechají svou ložnici dětem a svůj prostor pro spaní přemístí do obýváku. To ale neznamená, že váš spací koutek nemůže být komfortní. Stačí trochu inspirace a výsledek překvapí.

Obývací pokoj spojený dohromady s ložnicí si zaslouží svou dávku pozornosti. Prioritou by mělo být hlavně vaše soukromí, ale myslet při plánování musíte i na celkovou rozlohu místnosti, její tvar a vaše finanční možnosti.

Spaní na rozkládací sedačce jako první volba

Sedací soupravu na spaní volí lidé zejména tehdy, pokud se jejich obývák spojený s ložnicí nachází v paneláku, protože jde obvykle o malý prostor. Jako ideální řešení se jeví spaní na rozkládací pohovce. Vyberte proto tu kvalitní a určenou na každodenní spaní. Ovšem neustálé rozkládání a skládání vás pravděpodobně nebude bavit dlouho. Pohodlnějším řešením je uložená postel ve skříni, kterou snadno vyklopíte, či menší sedací souprava a lůžko hned vedle ní.

Rozdělení obývacího pokoje a ložnice

Pokud má místnost alespoň 20 m2, můžete v ní postavit příčku, která opticky rozdělí prostor na spací a obytný. Stěna nemusí být až ke stropu, zvlášť, když máte v místnosti jen jedno okno. Postel lze oddělit také pomocí kusu nábytku. Často jde o různé komody a policové systémy. Tak spojíte příjemné s užitečným. Získáte soukromí i úložné prostory.

Spaní v oblacích nebo pódium

V domech a bytech s vysokými stropy se nabízí spaní na falešném patře, případně na vyvýšené posteli. Získáte své soukromí a jako bonus využitelný prostor pod vzniklým patrem. Ložnici umístěnou do malého obýváku můžete také nápaditě a elegantně vyřešit pomocí na míru vytvořeného pódia, pod kterým se nachází zasunovací lůžko.

Obývací pokoj s ložnicí rozdělený pomocí závěsu

Jednou z nejlevnějších variant oddělení spacího prostoru tam, kde je obývák a ložnice v jedné místnosti, je využití závěsů. Od průhledných, z korálků, po macramé nebo závěsy tlumící zvuky. Zvolit ale můžete i skleněné panely, dřevovláknité desky či japonské stěny, pomocí kterých vytvoříte posuvnou stěnu.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více