KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Rohová kuchyně se spotřebiči
Rohová kuchyně se spotřebiči

Číst dále v Blogu:

Moderní rohové kuchyně jsou spojením praktičnosti a stylového vzhledu

> Blog > Moderní rohové kuchyně jsou spojením praktičnosti a stylového vzhledu

Rohové kuchyně nejsou vhodné pouze do paneláku. Protože šetří místo a jsou praktické, patří k nejoblíbenějším typům kuchyní. Zaujmou i svým stylovým vzhledem.

Tyto kuchyně mají obvykle tvar L. Pokud vám to ale prostor dovoluje, zvolte tvar písmena U, který vám umožní do kuchyně zabudovat například barový či snídaňový pult.

Kuchyňská linka jako hranice mezi místnostmi

K trendům současné doby patří propojení kuchyně s další místností. V případě, že jednu linii kuchyňské linky natáhnete do prostoru, poslouží jako pomyslná hranice, která jasně vymezí plochu kuchyně.

Na co si dát pozor při zařizování rohové kuchyně

Rohová kuchyně vám poskytne větší ukládací i pracovní plochu. I tak je vhodné vybavit ji poličkami a věšáky. Abyste dobře viděli na práci, nezapomeňte umístit světlo pod horní skříňky.

Při zařizování si dejte pozor na několik detailů, které by vám práci v kuchyni mohly zkomplikovat. Neumísťujte sporák vedle stěny, předejdete tak jejímu znečistění či poškození teplem. To samé platí i pro troubu a myčku na nádobí, které by mohly ztížit otevírání okolitých skříněk.

Pokud jde o dřez, pohlídejte si, aby nebyl u stěny ani na konci kuchyňské linky. Nezůstalo by vám dost prostoru pro rychlý a pohodlný pohyb. Vyhovující místo není ani před oknem, kde by jeho otevření překážela vodovodní baterie.

Rohová skříňka do kuchyně

Vybrat vhodné skříňky do rohové kuchyně není snadný úkol. Ideálním řešením jsou spodní rohové skříňky vybavené otáčivým nebo vysouvacím drátěným programem, který umožní využití celého vnitřního prostoru. Další možností je umístění polic uvnitř skříňky. Toto řešení je ale nepraktické, protože vyndávání věcí z nejzadnější části police vyžaduje značnou fyzickou námahu.

Dobrým nápadem je i umístění dřezu do rohu. Do skříňky tak ukryjete nejen jeho spodní část, ale vznikne v ní i prostor pro odpadkový koš nebo čisticí prostředky. Pokud chcete, aby skříňka plně vyhovovala vašim potřebám, zvažte výrobu nábytku na míru.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více