KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Číst dále v Blogu:

Kuchyně spojená s obývacím pokojem – 4 tipy pro tento moderní trend

> Blog > Kuchyně spojená s obývacím pokojem – 4 tipy pro tento moderní trend

Kuchyně spojená s obývacím pokojem je součástí většiny interiérů a jen málo lidí dnes preferuje oddělené místnosti. Jak rozvrhnout prostor, který se snadno integruje s obývacím pokojem? “ ‚

Podívejte se na oblíbené nápady, jak co nejlépe využít propojení kuchyně s obývákem a dodejte svému domovu více světla, praktičnost a moderní nádech.

1. Vhodné barvy

Jakmile je kuchyňský kout propojený s obývacím pokojem, potřebujete získat prostředí, které spolu celkově ladí. Máte obývací pokoj v moderním stylu? Pak by taková měla být i kuchyně. Venkovská linka by příliš neladila k modernímu a lesklému nábytku v obýváku.

Bílá a černá barva je jistota, kterou nikdy nic nezkazíte. Nebojte se využít tapetu či výrazný koberec, ale použijte barvu nebo materiál, který s okolím hezky ladí. V případě volby výraznějších barev volte buď tón v tónu nebo kontrast. Obecně je ale vhodnější neutrální odstín.

2.  Kuchyňský ostrůvek

Samostatně stojící ostrůvek je ideální způsob, jak rozdělit velký prostor nebo vytvořit pomyslnou hranici mezi těmito dvěma místnostmi. Získáte s ním další pracovní plochu a úložné prostory. Pokud kolem umístíte židle, máte další místo k jídlu či odpočinku. Kuchyňský bar by měl barevně ladit s ostatním nábytkem a doplňky.

3. Malá kuchyně spojená s obývacím pokojem

I ve spojeném prostoru byste měli alespoň opticky určit jednotlivé zóny. Když máte dostatek místa, oddělte kuchyni pomocí ostrůvku. V malé kuchyni využijte jako předěl jídelní stůl se židlemi nebo sedací soupravu. Zóny lze také vymezit pomocí osvětlení.

4. Tiché spotřebiče

Kuchyně s obývákem znamená, že musíte myslet na kvalitu spotřebičů a jejich hlučnost, aby ostatní nebyli rušeni. Hlučnost by měl výrobce uvádět v popisku. Ideálně kolem 40 dB a maximálně 50 dB.

Při plánování bydlení myslete i na to, že časem vám začne otevřený prostor vadit. Zkusit můžete například posuvné skleněné dveře, který zajistí stálý vizuální kontakt s ostatními.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více