KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Číst dále v Blogu:

Provence styl v kuchyni je trendem posledních let. Co jej charakterizuje?

> Blog > Provence styl v kuchyni je trendem posledních let. Co jej charakterizuje?

Styl Provence připomíná malý ráj s jednoduchým a zároveň elegantním vzhledem. Seznamte se s prvky, které jej dělají takový, jaký je.
Kuchyně Provence se vyznačují světlými barvami, zejména bílou, levandulovou, modrou, zelenou a šedou, dřevěnými prvky, jednoduchostí a propojením elegantního vzhledu s venkovským. Poznejte, jak přenést svůj sen do nejoblíbenější místnosti v domě.

1. Nábytek ve stylu Provence

Pro tento styl je typické všechno, co má duši a svou minulost. Cokoliv použitého a recyklovaného je vítáno. Preferované jsou různé vitríny a otevřené police z masivního dřeva. Skříňky v bílé barvě s viditelnou patinou nebo s malovanými motivy rostlin, levandule, oliv či zvířat, třeba v podobě slepic s kohouty, přesně charakterizují Provence. Středem kuchyně je masivní dřevěný stůl.

Kdo touží po nové lince nebo je jeho stará už v takovém stavu, že se renovace nevyplatí, je lepší nechat si sestavit levně kuchyni na míru. Kvalitní výrobce vám vytvoří dokonalý Provence model, kde bude radost vařit a trávit čas.

2. Textil a textilie

Kuchyně Provence by nemohla fungovat bez textilií. Z látek jsou to především len či bavlna ve světlých barvách s květinovými a ovocnými vzory. Zahrňte krajku a krajkové řasení. Vyzdobte interiér kuchyně ubrusy, ručníky až po závěsy.

3. Dekorace a doplňky

Použijte různé starožitné kousky od drátěných košů, dřevěných či kovových kolíků, věšáků na utěrky až po kovové úchyty na kuchyňských skříňkách. Nezapomeňte na skleněné demižony, keramické džbány, kovová vědra a klidně i pár starých hrnců. Maximálně důležité jsou ale květiny.

4. Osvětlení

Základem je přirozené světlo, které doplňuje umělé osvětlení, a je jedno, zda máte rovnou nebo rohovou Provence kuchyni. Máte-li možnost, pořiďte lustry z tepaného železa nebo porcelánu. Vhodnou volbou jsou i látkové či s květinovým potiskem. Varná a pracovní zóna potřebují světlo navíc. Hlavní a doplňková světla můžete doplnit svícny, lucernami a svíčkami.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více