KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Světlo nad kuchyňským stolem
Světlo nad kuchyňským stolem

Číst dále v Blogu:

Na výběr vhodných spotřebičů myslete už při návrhu vaší kuchyně

> Blog > Na výběr vhodných spotřebičů myslete už při návrhu vaší kuchyně

Když zařizujete kuchyň, musíte kromě kuchyňské linky věnovat pozornost i výběru spotřebičů. Při malých spotřebičích není třeba moc váhat, protože v případě, že vám nebudou vyhovovat, je snadno vyměníte za jiné. U velkých zabudovaných spotřebičů to však není tak snadné, a tak je při jejich výběru potřebné zvážit hned několik kritérií.

Kuchyně propojená s jinou místností

Kuchyně je obvykle spojená s obývacím pokojem. V menším bytě je dokonce místem, kde se lidé scházejí a tráví spolu čas. Pokud to máte doma zařízené takhle, jistě víte, jak moc může nadměrný hluk obtěžovat. Proto je důležité vybírat spotřebiče podle intenzity zvuku, který vydávají. Kvalitní myčka například při práci nepřekročí 40 dB, takže téměř ani nepoznáte, že je právě v procesu umývání.

Na co si dát pozor při výběru spotřebičů

Při výběru upřednostněte úsporné spotřebiče. Kategorie A+ je dnes již standardem, lepší je ale zvolit přístroje s označením A++ nebo A+++. V porovnání s přístroji v kategorii A+ vám pomohou ušetřit třetinu až polovinu nákladů, což rozhodně není zanedbatelná částka.

Dbejte i na to, aby spotřebiče velikostně vyhovovaly potřebám vaší domácnosti. Na jednu osobu by mělo připadnout zhruba 50 až 70 litrů objemu chladničky a 20 litrů objemu mrazáku.

Nezapomeňte vzít do úvahy ani to, nakolik šetrně se budou spotřebiče chovat k potravinám. Moderní lednice je dokážou udržet čerstvé i několik dní po nákupu a pára, kterou některé trouby využívají při pečení, pomáhá v jídle při jeho přípravě zachovat vitamíny. Na zdraví myslí i výrobci myček, a tak jejich produkty mimořádně účinně likvidují bakterie.

Sladění kuchyňských linek a spotřebičů

Kromě toho, že přístroje musí zajistit vámi požadované funkce na několik let, by měly také dokonale zapadnout do plánované koncepce interiéru. Proto je vybírejte tak, aby i v případě pozdějších změn dodávaly kuchyňské lince ucelený a designově sladěný vzhled.

Na trhu se dnes nachází množství kuchyňských spotřebičů od různých výrobců lišících se nejen výkonností, ale i designem, a tak není snadné vybrat ty správné. Protože se specializujeme na kuchyňské linky, dokážeme vám v rámci konzultace doporučit funkční a praktické řešení. Rádi vás také seznámíme s přehlednými a aktuálními informacemi od našich ověřených dodavatelů.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více