KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

Černá kuchyně v malém bytě
Černá kuchyně v malém bytě

Číst dále v Blogu:

Černé kuchyně jsou v módě. Dostaňte trendy tmavou barvu do té své

> Blog > Černé kuchyně jsou v módě. Dostaňte trendy tmavou barvu do té své

Dramatická, sofistikovaná a prudce elegantní. Černá kuchyně může vypadat příjemně a vzdušně ve velkých i malých místnostech. Tmavé odstíny jsou odvážné a trendy. Nebojte se jich.

Hledáte něco výjimečného? Tmavá kuchyně je správnou cestou. Poznejte některé způsoby, jak černou barvu vhodně zapracovat do místnosti.

Vhodné barvy k černé kuchyni

Černou lze kombinovat prakticky s kteroukoli barvou, tou nejčastější bývá samozřejmě bílá. Bílé skříňky propojené s černou působí impozantně. Pro výrazný kontrast se mimo bílé hodí i šedé tóny, žluté i červené. Rozjasnit tmavou barvu lze také nečernou stěnou. Vymalujte jednu na bílo. Dobře vypadají přiznané cihly či betonové zdi.

Rustikální atmosféra

V případě černé kuchyně vybírejte skříňky s matným povrchem, který není tak okázalý a náchylný na otisky prstů. Teplo a jemnou barvu dodávají přírodní prvky, například dřevěná podlaha, mramorová pracovní deska či lněné rolety. Chromové úchyty vyměňte za broušenou mosaz. S černou si rozumí i zlatá barva.

Otevřený a světlý prostor

V malém prostoru může být příliš mnoho černé stísňující. V tomto ohledu je lepší nechat otevřené stěny, použít jen základní nízké kuchyňské skříňky a samostatně stojící kuchyňský ostrůvek. Další úložný prostor získáte přidáním polic, což je zároveň skvělý způsob, jak vystavit své oblíbené nádobí a dekorace. Vhodnou volbou jsou i prosklené skříňky, které rozbijí jednotvárnost kuchyňské linky. Jelikož černá opticky místnost zmenšuje, myslete na správné osvětlení v kuchyni, ať už denní nebo umělé.

Vhodné kombinace

Oproti světlému interiéru má ten černý jednu výhodu – hodí se k němu ledacos. Důležité je, aby použité materiály byly jednotné. Chcete nerezový dřez? Mějte takovou i kuchyňskou baterii, spotřebiče nebo úchyty. Takové prvky určují, v jakém stylu se ponese vzhled celé místnosti. Černá dokáže prozradit každý špatný detail, proto vybírejte kvalitní materiály, které se jen tak nepoškodí.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více