KUCHYNĚ A INTERIÉRY na míru

dětský pokoj
dětský pokoj

Číst dále v Blogu:

Při rekonstrukci dětských pokojů a výběru nábytku myslete na vaše děti

> Blog > Při rekonstrukci dětských pokojů a výběru nábytku myslete na vaše děti

Plánujete rekonstrukci dětského pokojíčku? Předtím, než začnete, si musíte zodpovědět základní otázky. Pro kolik sourozenců pokoj bude, jaký je jejich věk a pohlaví? Odpovědi na tyto otázky vám naznačí, jaké barvy vybrat a jak dětský pokoj zařídit, aby se v něm děti cítily příjemně.

Zvolte vyhovující podlahu

Děti si budou na podlaze často hrát, proto je vhodné zvolit takovou, která je odolná a nestudí. Kromě toho by měla být snadno omyvatelná a neměla by uvolňovat žádné toxické látky. Ideálními materiály jsou korek a dřevo, vhodnou volbou je i vinylová podlaha. Vyhněte se celoplošnému koberci, v němž se zachytávají nečistoty a prach. Podlahu skvěle doplní menší kusový koberec, který lze snadno měnit podle rozvíjejícího se vkusu dítěte. Nezapomeňte pod něj umístit protiskluzovou podložku.

Upřednostněte tlumené barvy

Barvy na stěny vybírejte pečlivě. Protože pokoj budou obývat děti, zjistěte, jaké barvy se líbí jim, a poté je vyberte spolu. Vyhněte se však výrazným odstínům, které mohou způsobit, že se dítě v pokoji nebude cítit dobře. Tlumené barvy, naopak, navozují uklidňující a harmonickou atmosféru, a tak jsou rozhodně správnou volbou. Další možností jsou vzorované tapety v pastelových tónech, které si oblíbí kluci i holky.

Jak vybrat nábytek do dětského pokoje?

Při výběru nábytku nezapomínejte na to, že jak děti budou růst, bude se pomalu měnit i jejich vkus. Postel ve tvaru lodě, kterou budou milovat v pěti letech, jim později bude připadat dětinská a – proč to neříci narovinu – trapná. Zvolte proto klasický nábytek, který poroste společně s dítětem. Hračky na policích postupně nahradí knihy a velkou skříň, která poskytuje dostatek úložného prostoru, bezpochyby využije nejen malé dítě, nýbrž i dospívající.

Nejjednodušší je zakoupení nábytkové sestavy. Tato volba zaručuje, že budou jednotlivé kusy nábytku stylově sladěné. Kromě toho můžete v případě potřeby dokupovat další kusy, které sestavu dokonale doplní. Vhodným řešením je také nábytek na míru. Zakázková výroba nábytku je dnes již cenově dostupná, takže rozhodně stojí za zvážení.

Protože máme s výrobou nábytku na zakázku spoustu zkušeností, rádi vám poradíme a vytvoříme nábytek přesně podle vašich představ. Používáme výhradně kvalitní materiály, jako je například masivní dřevo či různé druhy dřevotřískových desek a dekorů folií, a tak si naše produkty dlouho zachovají svou barvu i celkový vzhled.

NEjnovější v Blogu

Kuchyňský dřez

Víte, jak vybrat kuchyňský dřez? Pozor si dejte i na instalaci dřezu

Více
Ložnice s dřevěnou stěnou a kříňkami

Jak si zařídit ložnici tak, aby se vám opravdu dobře spalo?

Více
Malý obývací pokoj v paneláku

Jak si zařídit obývací pokoj v paneláku? Promyslete každý detail!

Více

Jak proměnit byt v útulné bydlení? Vyzkoušejte některý z těchto tipů

Více
Návrh kuchyně

Vybíráme kuchyňskou linku krok za krokem

Více
Kuchyně do U s horními skříňkami a barem

Jak zvolit ideální výšku mezi pracovní deskou a skříňkami?

Více